Annyira jó, hogy egyre több zöldség kínálja magát a piacon. Nagy örömömre a kertem is egyre több mindennel hálálja meg a Párom gondoskodását.
Mivel szívesebben cipelek haza egy nagy görögdinnyét, mint egy cukkinit, ezért a komposzthalom tetején díszlő szépség alatt néztünk szét, hátha találunk valamit. Szerencsénk volt. Egy közepes méretű ránk kacsintott.
Ebben a párás időben most már egyre több tököcske lesz leszedhető méretű.
A csirkemell a kedvenceim egyike, hiába mondják sokan, hogy ízetlen, száraz hús. Persze hogy száraz annak, aki nem tud vele mit kezdeni, mert csak bele teszi a serpenyőbe, és hagyja, hogy az a kis nedvesség és kisüljön belőle. De ha ízesíti, és csak addig süti, ameddig a csirkehúsokat feltétlenül meg kell sütni, egy ízletes ételt tálalhat. Ilyen ez a cukkinis csirkemell is, megbolondítva egy kis olasz ízzel, egy kis mozzarellával, a citrom meg csak azért kerül rá, mert fontos a csirkére, és persze a mediterrán hatás kedvéért is kell.
hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma,
apróra vágva
1 közepes cukkini,
reszelve
1/4 csésze + 2
evőkanál kemény sajt reszelve
3 dl sovány mozzarella reszelve
só és bors, ízlés
szerint
8 vékony szelet csirkemell
1/2 csésze
zsemlemorzsa 1/2 evőkanál olasz fűszerkeverékkel
1 citrom, leve
1 evőkanál olívaolaj
só és bors frissen reszelve
Elkészítés:
A csirkemell
szeleteket vágjuk vékonyra, öklünkkel óvatosan klopfoljuk egyenletes vastagságúra.
Közben melegítsük a
sütőt 210 fokra.
Egy serpenyőben
forrósítsuk fel az olajat, és a fokhagymát pirítsuk meg benne addig, amíg az
illatát meg nem érezzük. Ekkor tegyük bele a reszelt cukkinit, szórjuk rá a
reszelt kemény sajtot, pirítsuk 3-4 percig kevergetve. Hagyjuk kihűlni, és tegyük bele
a mozzarella sajtot is, amit apróra tépünk, vagy kis kockára vágunk. Keverjük
alaposan össze.
A csirkemelleket
kenjük meg ezzel a keverékkel, és tekerjük fel lazán. A citrom levét keverjük
össze az olajjal, ezzel kenjük meg a tekercseket, forgassunk a fűszeres
zsemlemorzsába, és tegyük egy olajjal kikent tepsibe úgy, hogy a tekercsek találkozási része legyen
alul, akkor nem kell fogpiszkáló a rögzítéshez. Enyhén permetezzük meg olajjal,
és 25-30 perc alatt süssük készre őket.
Salátával tálaljuk.
Megjegyzés: Alacsony
zsírtartalmú étel, a diéta része lehet. Persze csak akkor, ha nem burgonya, rizs, vagy tészta a köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése