A csoki is és a kókusz is a kedvenceim közé tartozik. Még tavaly találtam rá, és első pillanatban beleszerettem. Hogy is lehet nem szeretni, mikor annyi finomság keveredése. A házi sűrített tejjel készítve, amit megtalálsz itt, nem is kerül sokba. A tetejére csokimázat készítsünk, de ha sietünk olvasztott keserű csokit is tehetünk rá.
a tészta alap hozzávalók:
20 dkg vaj szobahőmérsékletű
15 dkg világosbarna cukor
60
dkg liszt
Kókusz töltelék hozzávalók:
40 dkg cukrozott
sűrített tej
40 dkg kókuszreszelék
1 tk vanília kivonat
Csokoládémáz hozzávalók:
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 púpozott evőkanál kakaópor (magas kakaó tartalommal)
1-2evőkanál víz
Elkészítés
Melegítsük elő a
sütőt 180 fokra béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverjük habosra a
vajat a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a sót. Morzsának kell lennie. Legjobb robotgéppel készíteni, 2 perc alatt kész.
Tegyük
bele a tepsibe, lapítsuk le, és süssük 8 percig.
Amíg ezt a tésztaréteget elősütjük, elkészítjük a
kókuszöntetet.
Egy nagy tálban keverjük össze a sűrített tejet a
kókuszreszelékkel és a vanília kivonattal. Az öntetet egyenletesen terítsük el
a félig sült tésztán, és süssük további 20-25 percig.
Ez idő alatt készítsük el a csokoládé mázat vízgőz felett, és amikor megsült a tésztánk a sütőből kivéve,
öntsük rá a süteményre, és hagyjuk kihűlni. Ez kb 1 óra.
Csokoládémáz elkészítése:
Állandó keverés mellett felolvasztjuk a hozzávalókat. Ha nagyon sűrűnek találjuk, adjunk hozzá pici vizet, de nélküle jobb lesz a mázunk. Amikor teljesen felolvadt benne a cukor, vagyis sima krémszerű masszát kaptunk, öntsük a sütemény tetejére. Tökéletes mázat vajjal kapunk. Érdemes azzal készíteni.
Szeleteljük, és tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése