Hozzávalók
230 g teljes kiőrlésű liszt
115 g búzadara
¾ teáskanál adalékmentes só
55 g szezámmag
55 g lenmag
55 g tökmag –
durvára vágva
210 ml víz
1 evőkanál folyékony méz
3 és fél evőkanál növényi olaj , plusz a
tepsi olajozásához
őrölt magok, vagy fűszerek, ha tovább ízesítenénk.
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet,
búzadarát és a sót. Adjuk hozzá a szezámmagot, lenmagot és a tökmagot.
Külön tálban, habverővel összekeverjük a vizet, a
mézet és az olajat.
Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük össze egy
közepesen kemény tésztát kapunk.
Összegyúrjuk kb öt percig. Lefedve 20 percig pihentetjük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és készítsünk elő 2-3
tepsit. Olajozzuk be, vagy béleljük ki szilikonos sütőpapírral.
Olajozott munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát 3 mm
vastagra.
Vonalzó segítségével és egy éles késsel, vagy pizza vágóval,
vágjunk belőle 5x15 cm-es téglalapformát.
Helyezzük az előkészített tepsikre,
közel egymáshoz, de ne érjenek össze.
Permetezzük le a kekszet vízzel. Ha a tetejét is meg
akarjuk szórni magokkal, ilyenkor lehet.
Süssük 15-18 percig.
Kapcsoljuk ki a sütőt, azután
nyissuk ki a sütőajtót 30 másodpercre, majd ismét csukjuk be.
Hagyjuk még
10-15 percig a sütőben száradni.
Tegyük át egy rácsra hűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése