2018. szeptember 12., szerda
Egyszerű pácolt piros retek
Teljesen bele vagyok szerelmesedve a pácolt ételekbe. Egyszerű, gyors, és a hűtőben tárolható. Ha viszont pár hónapnál tovább akarom tárolni, mert esetleg sokkal több zöldséghez sikerül hozzájutni, mint az ilyen rövid idő alatt elfogyna, hát fogom, és sterilizálom. Az mindegy, hogy automatában, vagy éppen a mama befőzőfazékjában, a lényeg, hogy sokkal tovább rájárhat a család.
Most csak próbaként készítettem egy kis pácolt retket, mert már régóta szemezgetek vele a főzős oldalakon.
Egy ilyen receptet készítettem a saját szánk íze szerint a következő módon.
1 nagy csomag retek, vagy két kisebb
1 dl ecet
2 dl víz
10 dkg cukor
1 teáskanál só (adalékmentes legyen)
szemesbors
mustármag
babérlevél
A vizet az ecettel, és a többi hozzávalóval felforraljuk.
A retket megmossuk, két végét levágjuk, és egy uborka gyalun felszeleteljük.
Tisztára mosott üvegekbe rakjuk, és a fűszeres ecetes lét ráöntjük.
Rátekerjük a tetőt, és hagyjuk kihűlni.
A hűtőben 5-6 hónapig tárolható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
1 megjegyzés:
Nice post. I learn something tougher on different blogs everyday. It's going to all the time be stimulating to learn content from different writers and practice just a little something from their store. I’d favor to use some with the content on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll provide you with a hyperlink in your web blog. Thanks for sharing. online casino real money
Megjegyzés küldése