2018. július 4., szerda

Karfiol "kínai" panírban







Imádom a karfiolt, és ma nálunk a boltban roppant kedvező áron volt kapható, jó nagyok, frissek.
A rántott karfiol az egyik kedvenc, hiszen örök mondás, hogy rántva minden sokkal jobb.
Hozzávalók:
2-3 tojás fehérje
2 evőkanál keményítő
só, bors,
1/2 csomag sütőpor
és természetesen karfiol.
Persze bármilyen zöldséggel. és akár vékonyra szeletelt hússal is működik. Legízletesebb csirkemellből.





A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Nem kell puhára főzni, csak ress, ropogósra. Amikor a forró vízből kiszedjük hagyjuk hűlni. Addig elkészítjük a panírt.



A tojás fehérjét sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport, és habverővel alaposan elkeverjük.
Sima, enyhén folyós, jól tapadó masszát kapunk.
A masszába megforgatjuk a karfiolt, és forró bő olajban kisütjük.
Figyeljük, mert gyorsan megsül. Amikor aranybarna, kiszedjük és papírtörlőn lecsepegtetjük.





Én egyszerű sós paradicsommal fogyasztottam, de készíthetünk köretnek sült krumplit, majonézt vagy kecsapot is adhatunk hozzá. Persze kínaiasan csiliszósszal is fogyaszthatjuk.


Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...