Most is 20 dkg omlós kekszet aprítóban finommá daráltam, és hozzáadtam 8 dkg olvasztott vajat, és egy 🍋 reszelt héját. Ezt egy tortaforma aljára lapogattam, és betettem a hűtőbe fél órára.
Közben felvertem fél liter tejszínt kemény habbá 🍚 és félretettem.
4 dl sűrű joghurtot felmelegítettem 3 evőkanál cukorral 2 kis csomag zselatinnal, 1 vaníliás cukorral, 1 🍋 reszelt héjával, és levével.
A tejszínhabot elkevertem a joghurttal, és a már kihűlt keksz alapra tettem.
Ment vissza a hűtőbe, jó 3-4 órára.
Ekkor 2 🍋 kifiléztem, kicsavartam a levét ami a hártyák között maradt.
Cukorral és némi vízzel feltettem főni. Amikor szinte elolvadt a filék rostanyaga, már-már láthatatlanná vált, leszűrtem. 1 vaníliás pudingport elkevertem vele, készre főztem, és a joghurthabos krém tetejére tettem. 🍰
Lehet, hogy kicsit várni kellett volna, 🤔 de sajnos mindig is türelmetlen voltam, így kicsit megolvadt a krém, át-át húzott a pudingos részen, de szerintem senkit nem fog zavarni.
Most visszatettem a hűtőbe pár órára, 🕠 hogy teljesen megkössön.
Holnap kóstolás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése