2018. január 15., hétfő

Kelkáposzta főzelék






Talán az egyik legfinomabb a főzelékek között, de lehet, hogy elfogult vagyok  hiszen bármikor meg tudom enni. Ma ez készült nálam, fasírozottal.
Rém egyszerű a készítése, talán a kelkáposzta haza cipelése az, ami sokakat megriaszt az elkészítéstől, de higgyétek el megéri.
Mire megsül a fasírt, akkorra a káposzta is finom puha lesz.

Hozzávalók:
1 nagy fej kelkáposzta
2 gerezd fokhagyma
1-2 burgonya

bors
köménymag
borsikafű

a rántáshoz
zsír
liszt
pirospaprika

A kelkáposztát felszeleteljük, a burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük, és egy lábasban vízzel felöntve feltesszük főni.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köménymagot, a borsikafüvet, és puhára főzzük.
Közben világos paprikás rántást készítünk, amivel, ha megfőtt a káposzta berántjuk.
Kb. 5-6 percig még tovább főzzük, hogy kellőképpen besűrűsödjön, és a liszt íz elmúljon.

Különféle feltétekkel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...