Talán az egyik legfinomabb a főzelékek között, de lehet, hogy elfogult vagyok hiszen bármikor meg tudom enni. Ma ez készült nálam, fasírozottal.
Rém egyszerű a készítése, talán a kelkáposzta haza cipelése az, ami sokakat megriaszt az elkészítéstől, de higgyétek el megéri.
Mire megsül a fasírt, akkorra a káposzta is finom puha lesz.
Hozzávalók:
1 nagy fej kelkáposzta
2 gerezd fokhagyma
1-2 burgonya
só
bors
köménymag
borsikafű
a rántáshoz
zsír
liszt
pirospaprika
A kelkáposztát felszeleteljük, a burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük, és egy lábasban vízzel felöntve feltesszük főni.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köménymagot, a borsikafüvet, és puhára főzzük.
Közben világos paprikás rántást készítünk, amivel, ha megfőtt a káposzta berántjuk.
Kb. 5-6 percig még tovább főzzük, hogy kellőképpen besűrűsödjön, és a liszt íz elmúljon.
Különféle feltétekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése