Tehát a csirkecombokat, a következő keverékkel dörzsölöm be.
1 kk őrölt kömény
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt bors
1 kk őrölt koriander
1-2 gerezd fokhagyma lereszelve,
Majd hagyom addig pihenni, amíg a köretnek való párolt rizst felkészítem,
ami a következő képen készül.
1 bögre rizst egy kanál olajon üvegesre párolok, felöntöm 2 bögre vízzel, sózom borsozom. Beleteszek egy fél fej vöröshagymát, és amikor felforr takarékra állítom a lángot, lefedem és 20 percig főzöm. Nem kell a fedőt levenni, nem kell kavargatni. Ha kész apróra metélt zöldpetrezselymet teszek bele.
Mire felteszem a rizst a hús éppen eléggé átveszi a fűszerek ízét, illatát. Sózom, persze csak mértékkel. Grillen 15 perc alatt elkészül. Ha nincs grillező funkciónk, sem grillsütőnk, akkor serpenyőben sütjük. Persze olajban, és az már nem olyan egészséges, de nagyon finom. Olajban sütéshez is elég a 15-20 perc. Ezek a csirkék olyan rövid életűek, hogy a húsuk pillanatok alatt elkészül. Ha a húst ki is csontozzuk, szerintem ízletesebb, csak ugye az idő olyan rövid, és a konyha soha ne legyen börtön. Mindig annyi időt töltsünk ott, ami a legmegfelelőbb a számunkra.
Párolt rizzsel,- (sült krumplival, krumplipürével,) - és házi savanyúsággal fenséges ebéd, vagy vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése