Epres-mentás zselé
Érik az eper, és ez az egyik legfinomabb gyümölcs talán amit eddigi életem során ettem. Nem véletlenül jár az agyam az eper ültetvény gondolatán.
Ma egy zselét készítettem belőle.
Hozzávalók
1 csésze = 2,5 dl
Epres réteg:
2 evőkanál zselatin (por)
1/2 csésze hideg víz
1 csésze forró víz
1 csésze cukor
1 1/2 csésze apróra vágott eper
Krémes réteg
2 evőkanál zselatin (por)
1/2 csésze hideg víz
1 csésze forró víz
1 1/2 csésze cukrozott sűrített tej
1/2 teáskanál apróra vágott menta
Egy tálba szórjuk a zselatint, és ráöntünk 1/2 csésze hideg vizet, hagyjuk 2 percig, majd habverő segítségével belekeverjük a forró vizet. tovább keverjük, és hozzáadjuk a cukrot. Az epret egy késes aprítóba tesszük, és összemixeljük, hozzáadjuk a zselatinos cukrot, és félre tesszük.
Amikor kész, betesszük a hűtőbe, és teljesen áthűtjük.
Azután meleg vízbe mártjuk a tálat, és egy tányérra kiborítjuk. Szeleteljük, és tejszínhabbal, vagy friss eperszeletekkel tálaljuk.
Sok sikert az elkészítéshez.
Megjegyzések