Tojásleves









Valami ami nem hús. Olyanra vágyok. Egy kis gyomorerősítő köménymagos levesre, buggyantott tojással, pirított kenyérkockával.






Hozzávalók:

2 evőkanál disznózsír
2 evőkanál liszt
1/2 evőkanál köménymag
1 teáskanál pirospaprika

fejenként 1-2 tojás
tálaláshoz:
pirított kenyérkocka
tejföl





A zsírból és a lisztből rántást készítünk. Amikor rózsaszínű, hozzáadjuk a köménymagot, és kipattogtatjuk a rántásban. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával megszórjuk, hideg vízzel feleresztjük. Felforraljuk, és alaposan kiforraljuk a köménymagokat benne. Közben sózzuk, és kb 10 percig főzzük. Ekkor átszűrjük, és amikor felforr, személyenként egy-két tojást buggyantunk bele. Újraforrástól 5-10 percig főzzük, attól függ keményen vagy lágyan szeretjük a tojást. 
Míg a leves fő, pár szelet kenyérből 1x1 cm-es kockákat vágunk amit sütőben, vagy száraz serpenyőben megpirítunk.
A tojás levest egy kevés tejfölre tálaljuk.





Megjegyzések

Tiffanylda üzenete…
Imádom, főleg ilyen nagy ünnepek után, mikor telítve van az ember! Én egy kis ecetet is szoktam hozzá tenni, meg egy pici tejet a legvégén. Az a 120 perc nem elírás?... Sokallom!:)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Madre kovász készítés

Füge befőtt

Tepertős pogácsa élesztő nélkül