2014. szeptember 24., szerda

Mentás zöldborsó püré





Szeretjük a borsót, főleg főzeléknek, de pürének sem utolsó. Főleg, ha egy kis mentával készítjük. 

Egyszer legalább mindenkinek meg kell ezt a finomságot kóstolnia.


Hozzávalók

2,5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
50 dkg fagyasztott zöldborsó
1,5 dl zöldség alaplé
Kis marék friss mentalevél



Közepes hőfokon olvasszuk fel a vajat, és pároljuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben kevergessük, majd adjuk hozzá a fagyasztott borsót, és a zöldség alaplevet. 
Kb öt percig főzzük, majd levéve a borsót, tegyük egy turmixba, vagy botmixerrel a menta levél hozzáadásával pürésítsük.


Kóstoljuk meg, elég sós-e, ha nem ízesítsük utána.

Melegen és hidegen is kiváló kísérője akár sült vagy főtt húsnak, fasírtnak, és más egyéb húsos finomságnak. De tökéletes növényi feltétekhez, vagy tükörtojáshoz, bundás kenyér mellé.






Én apró kolbászkákat készítettem mellé hagyományos ízesítéssel.



Receptet találsz a blogon, pl.  ITT




Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...