Szeretjük a borsót, főleg főzeléknek, de pürének sem utolsó. Főleg, ha egy kis mentával készítjük.
Egyszer legalább mindenkinek meg kell ezt a finomságot kóstolnia.
Hozzávalók
2,5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
50 dkg fagyasztott zöldborsó
1,5 dl zöldség alaplé
Kis marék friss mentalevél
Közepes hőfokon olvasszuk fel a vajat, és pároljuk meg benne az apróra
vágott vöröshagymát. Közben kevergessük, majd adjuk hozzá a fagyasztott borsót,
és a zöldség alaplevet.
Kb öt percig főzzük, majd levéve a borsót, tegyük egy
turmixba, vagy botmixerrel a menta levél hozzáadásával pürésítsük.
Kóstoljuk meg, elég sós-e, ha nem ízesítsük utána.
Melegen és hidegen is kiváló kísérője akár sült vagy főtt húsnak,
fasírtnak, és más egyéb húsos finomságnak. De tökéletes növényi feltétekhez,
vagy tükörtojáshoz, bundás kenyér mellé.
Én apró kolbászkákat készítettem mellé hagyományos ízesítéssel.
Receptet találsz a blogon, pl. ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése