Házi pizza







Egy pizza elkészítése roppant egyszerű. Összeállítjuk a tésztát, és amíg az duplájára növekedik, mindent elő tudunk készíteni. Bár jobb ha készen van a szósz, de ha egy kis után ízesített ketchup kerül rá az sem nagy baj. Tehát kedves sütő-főző társak rajta pizzára fel.

Hozzávalók a tésztához

60 dkg liszt
5 dl víz

1 tk só
2,5 dkg élesztő
3 ek olaj

Az élesztőt a vízbe feloldjuk, hozzáadjuk az olajat, és a liszttel összegyúrjuk, amihez előzőleg a sót hozzákeverjünk. Jól kidagasztjuk, és kelni hagyjuk. Amikor duplájára emelkedett, kinyomkodjuk a levegőt belőle, és ismét kelni hagyjuk kb 30 perc. Ezután a tésztát ketté vesszük vékonyra nyújtjuk, és egy olajjal kikent tepsibe tesszük. Villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel a tészta, és 10 perc alatt elősütjük 180 fokos sütőben. 




Ekkor megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk a kedvünkre valóval, én most szalámival, lila hagymával, paradicsommal készítettem, és friss bazsalikom levelet tettem rá. 



Sajttal megszórtam, és további 10-15 percre vissza a sütőbe. Miután kivettem, kicsit hűlni hagytam, és mire felvágtam, már pár szelet el is tűnt a tepsiből. 



Ebből a tésztából két normális tepsinyi vékony tésztájú pizza készíthető. Természetesen fele mennyiséggel is elkészíthető





Megjegyzések

annalíz üzenete…
Nagyon guszta, úgy tűnik könnyen elkészíthető, úgyhogy viszem !Köszi.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Madre kovász készítés

Füge befőtt

Tepertős pogácsa élesztő nélkül