Almatorta zabpehelymorzsával észak német recept alapján szabadon



 

 Melegítsük elő a sütőt  (190 C fok).




Hozzávalók

150 g  szobahőmérsékletű vaj
125 g cukor
2 vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vanília kivonat
1 tojás
150 g zabpehely
50 g sima liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 evőkanál reszelt citromhéj
csipet só

A vajat, a cukrot és a vaníliás cukor egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. hozzáadjuk a tojást és a többi hozzávalót, azután nyomkodjuk rá egy piteformára. Tegyük a hűtőbe.


Töltelék:


500 g alma
50 g szeletelt mandula
fél citrom leve
60 g barna cukor
50 g (2 evőkanál) hideg vaj, kockákra vágva

Hámozzuk meg az almákat, és szeleteljük fel vékonyan. Tegyük az almát egy közepes tálba a mandulát, citromlevet, és barna cukor is.

Tegyük a gyümölcskeveréket a torta tetejére..



Zabpehelymorzsa

50 g hideg vaj, felkockázva
50 g cukor
30 g zabpehely
20 g liszt

Keverjünk össze mindent, amíg durva morzsát kapunk ezzel megszórjuk az almatöltelék tetejét.


Süssük előmelegített sütőben 45 percig, vagy amíg aranysárga színű lesz. Tálaljuk melegen porcukorral megszórva.













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Madre kovász készítés

Füge befőtt

Tepertős pogácsa élesztő nélkül