Oldalak
▼
2015. október 14., szerda
Fodros metélt mangold levelekkel
Igazán kegyes az ég, sok szép mángold levéllel ajándékoz meg így az ősz borongós napjaiban is. Ahogy a harsogóan piros levélnyélen a haragoszöld levelet roppannak a kezem alatt, leírhatatlanul jó érzés.
Igazán egyszerű ebédet készítettem belőle, csak megpároltam, és összeforraltam a következő képpen.
Hozzávalók:
személyenként
4-5 mángold levél
1/2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só, bors
10 dkg metélt tészta
A mángold leveleket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és lehúzzuk a levélnyélről. Azt félretesszük és másra felhasználhatjuk, pl. spárga módjára párolhatjuk, sajttal, vagy besamellel tálalhatjuk.
A lehúzott leveleket apróra vágjuk, és félretesszük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a mángold leveleket, és a zúzott fokhagymát, és fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
Közben vizet forralunk, amit sózunk, és amikor zubogva forr, kifőzzük benne a metélt tésztát.
A kész mángold levelekre szedjük, és alaposan összeforrósítjuk. Szükség szerint a tészta főzőlevével gazdagabbá tehetjük, de nem feltétlenül szükséges. Reszelt sajttal tálaljuk.
Viszont nagyon finom apróra morzsolt juhtúróval, ami még finomabbá teszi, hiszen kellemesen harmonizál a spenótízű levélzöldséggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése