Oldalak
▼
2015. augusztus 6., csütörtök
Sült paradicsomszósz
Akár zöldségfélékre, akár tészta szószként megállja a helyét ez az egyszerű sült paradicsomszósz
A hozzávalók beszerzése annyira egyszerű, mint az elkészítése.
1 kg koktél paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis vöröshagyma
olaj
só,
bors,
cukor
bazsalikom
A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, és egy olajozott tepsibe tesszük. a megpucolt fokhagyma gerezdeket, és a négybe vágott vöröshagymát közé rakjuk, sózzuk borsozzuk és egy evőkanál cukorral megszórjuk. Egy csokor bazsalikomot a tetejére teszünk, és a sütőben a fokhagyma és a hagyma puhulásáig sütjük 200 fokon.
Amikor megpuhultak a hagymafélék átpasszírozzuk, ha kicsit hígnak találjuk besűrítjük, szükség esetén utána ízesítjük.
Én most cukkini tócsnival és főtt rizzsel kínáltam.
A rizst sós bő vízben megfőztem, hideg vízzel öblítettem.
A tócsnihoz
2-3 közepes cukkini
2 közepes sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1 kis csokor menta levél
1/2 vöröshagyma
1 tojás
liszt
sütőpor
só
bors
olaj a sütéshez
A répát, és a cukkinit lereszeljük, kicsit megsózzuk, és állni hagyjuk. Közben apróra vágjuk a vöröshagymát, a petrezselyem zöldet, és a mentát.
A levétől kinyomkodott répát és cukkinit egy tálba tesszük, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
Eztán olajat melegítünk és egy-egy kanállal beletéve tócsnikat sütünk.
Amikor aranybarnára sültek, papírtörlőre szedjük.
Tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése