Oldalak
▼
2015. április 22., szerda
Pongyola pitypang szirup
Nagy lázban van mindenki, aki szereti ezt a finom mézszerű szirupot.
Nagyon finom desszerteket, és koktélokat varázsolhatunk vele.
A virító sárga virágokból készült szirupos főzet epe serkentő, valamint vizelethajtó, és étvágygerjesztő hatású.
Régen egy konyhából sem hiányozhatott. A pitypangméz mellett ecetes savanyítással a virágbimbókból kapribogyóra emlékeztető ízelítőt készítettek.
Egyszerű elkészíteni, hiszen sokszor a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek.
A pitypangméz hozzávalói:
25 dkg virágszirom (a zöld részeket vágjuk le)
7,5 dl víz
1 kg cukor
1 citrom
Szeleteljük fel a citromot, és a virágszirmokkal gyenge tűzön főzzük 20-25 percig. Leszűrjük, és alaposan nyomkodjuk ki a citrom és a szirom levét, majd adjuk hozzá a cukrot, és további 20-25 percig főzzük tovább. Ekkor kis üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk.
Egy-két kiskanállal adhatunk joghurthoz, fantasztikus étvágyat csinál, és nem csak a gyerekeknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése