A zsírból és a lisztből rántást készítünk. Amikor rózsaszínű, hozzáadjuk a köménymagot, és kipattogtatjuk a rántásban. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával megszórjuk, hideg vízzel feleresztjük. Felforraljuk, és alaposan kiforraljuk a köménymagokat benne. Közben sózzuk, és kb 10 percig főzzük. Ekkor átszűrjük, és amikor felforr, személyenként egy-két tojást buggyantunk bele. Újraforrástól 5-10 percig főzzük, attól függ keményen vagy lágyan szeretjük a tojást. Míg a leves fő, pár szelet kenyérből 1x1 cm-es kockákat vágunk amit sütőben, vagy száraz serpenyőben megpirítunk. A tojás levest egy kevés tejfölre tálaljuk.
Imádom, főleg ilyen nagy ünnepek után, mikor telítve van az ember! Én egy kis ecetet is szoktam hozzá tenni, meg egy pici tejet a legvégén. Az a 120 perc nem elírás?... Sokallom!:)
Imádom, főleg ilyen nagy ünnepek után, mikor telítve van az ember! Én egy kis ecetet is szoktam hozzá tenni, meg egy pici tejet a legvégén. Az a 120 perc nem elírás?... Sokallom!:)
VálaszTörlés