Persze, hogy megint tészta.
Bele vagyok szerelmesedve a tésztagyártásba.
Kísérletezek, akarom tudni melyik a legjobb összetételű keverékem a gyártáshoz.
Igen a gyártáshoz, mert szeretnék másnak is ebből a finomságból készíteni.
persze meglátom lesz-e igény rá.
Garantáltan friss tojással készül
A kis robotgépem most is nagy szolgálatot tett. Pillanatok alatt gyúrta össze a tésztát
30 perc pihi
A gép nem csak nyújtásra, hanem gyúrásra is kiváló
Előre felvágom a tésztát
A gyártás folyamata, az összetétel, és a
kalkuláció időszakában vagyok. Az eredményt szeretném csak megmutatni.
Remélem
másnak is tetszik, amit lát.
Esetleg lehet érdeklődni, lehet kóstolót kérni.
Nagyon szép, no és tuti finom is!
VálaszTörlésA minőség ellenőrök, vagyis a gyerekek a jövőhéten fogják megmondani érdemes volt-e megcsinálni
TörlésÖrülök, hogy tetszik neked is.
Elkészítettem a tapadásmentes tészta recepted szerint a tésztát, de nagyon törékeny lett.Valóban finom,de nagyon könnyen pattan szét szárazon. Ez normális?
VálaszTörlésA tésztát esetleg ne nyújtsd annyira vékonyra. Akkor nem lesz olyan törékeny. Egyébként mivel házitészta, lényegesen érzékenyebb mint a bolti, hiszen azok adalékanyagokat tartalmaznak, hogy a rugalmasságukat megőrizzék, legtöbb esetben guargumit, amit már eleve adagolnak a tészta alapba.
VálaszTörlésKedves Zsóka! Én most vettem ilyen elektromos tésztagépet, mint, amilyen neked van, ezért nagyon megörültem a kísérleteidnek. Az utolsó lett a legjobb, vagy van esetleg még jobb?
VálaszTörlésKedves Jucus!
VálaszTörlésKöszönöm az érdeklődést. Folyamatosan tanulok, de az egyik legjobb amikor vegyes lisztből készítem a tésztát. Fele rétesliszt, másik fele sima liszt. Kilónként 8 normál méretű tojás, 1/2 dl olaj. Itt megjegyezném, nekem az olíva vált be, sűrűbb mint a napraforgó olaj, és egy bizonyos fokig segít, hogy a tészta ne ázzon szét.
Nagyon köszönöm válaszodat. Még annyit, hogy mielőtt kinyomatod a géppel a tésztát, kell pihentetni?
VálaszTörlésIgen feltétlenül érdemes, hogy a liszt szemcsék kellőképpen megduzzadhassanak, és nyújthatóbb, formálhatóbb tészta legyen. Fél óra után darabokra vágom, majd a gép 1-es fokozatán kétszer, háromszor átengedem, közben persze minden esetben félbehajtom, ezzel is átdolgozom a tésztát, és így igazán selymes tapintásúvá válik. Azután nyújtom, és vágom
VálaszTörlésKérdésem az elektromos gépre vonatkozott, de köszi, szerintem pihentetni fogom kicsit.
VálaszTörlésElnézést, a félreértésért. Az Unoldnál is szoktam pihentetni, és nem azzal gyúrom, hanem robotgépben, mert szerintem felmelegszik, és nem tesz jót a gyúrt tésztának a meleg.
VálaszTörlés