Oldalak
▼
2012. november 29., csütörtök
Mandulás-pisztáciás morzsasüti
Diétásan, teljes kiőrlésű lisztből, készítettem a morzsasütit. Bevallom őszintén más elképzeléseim voltak, de hát ember tervez.......
Egyszerűen nem úgy jött össze minden, ahogy kellett volna. De azért nem keseredtem el, lett belőle egy nagyon fincsi morzsasüti.
A hozzávalók:
250 g teljes kiőrlésű liszt
100 g vaj
15 g por édesítő
40 g narancsvíz
vanília aroma
töltelék:
100 g mandula
50 g pisztácia
15 g por édesítő
2 evőkanál narancsvíz
tetejére
50 g mandula forgács
50 g pisztácia darabok
A tészta hozzávalóit összekeverjük, fóliába rakjuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Közben a mandulát és a pisztáciát ledaráljuk, hozzáadjuk a narancsvizet, és az édesítőt, alaposan összekeverjük. Akkor jó, ha úgymond "földszáraz"
A sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük 180 fokra.
Egy 24x24 -es tepsit sütőpapírral kibélelünk. a tészta felét belereszeljük a reszelő nagy lyukú részén, egyenletesen rászórjuk a tölteléket, és a tészta másik felét a tetejére reszeljük. Nagyon kicsit lenyomkodjuk, ráhintjük a mandulaforgácsot és a pisztácia darabokat, és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt a sütink szeletekre vágjuk, és diabetikus baracklekvárral tálaljuk. Nagyon fincsi lehet vanília sodóval vagy bármilyen "'folyékony" hozzávalóval. Szerintem kell valami hozzá, mert egyébként elég száraz.
Viszont a tárkonyos sertésragu leves után méltó befejezése volt az ebédnek.
Azt hiszem le kell azt is írnom hogyan készítsünk házilag narancsvizet.
2-3 narancsot zöldség pucolóval vékonyan meghámozunk, ezt a narancs héjat egy befőttes üvegbe tesszük, felöntjük vízzel, tegyünk bele kevés nátrium-benzoátot, és egy hétig naponta rázzuk össze, hogy az illóolajok kioldódjanak belőle. Vigyázzunk a keserű fehér héjat ne hámozzuk bele.
Egy hét után gézen szűrjük le, és tegyük hosszú nyakú üvegbe, tartsuk hűvös helyen. Ha az ízét fokozni szeretnénk, egy mandarin héját is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése