Oldalak

2012. augusztus 30., csütörtök

Barnacukros habcsóktorta csokoládékrémmel




 Ez a habcsóktorta az oly szeretett Pavlova mintájára készült. Az eredeti recepten kicsit változtattam, mert ami a tengerentúl kapható, és mindennapi alapanyag, az nálunk általában hiánycikk, sőt sok esetben nem is hallottak róla.


Hozzávalók:

1 csésze lágy barna cukor
4 tojásfehérjét
Porcukor, a szóráshoz

Töltelék:

100g étcsokoládé
½ csomag csokoládés pudingpor
200 ml tej
3 evőkanál cukor
200 ml tejszín

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 140 ° C -ra
Két csatos tortaformát tegyünk tepsibe és rakjunk bele sütőpapírt, vagy kenjük meg vajjal, és szórjuk be liszttel.
A tojásfehérjéket verjük habbá, amikor közepesen kemény, kezdjük hozzáadni a barna cukrot kanalanként. Amikor kezünk közé fogunk egy csipet habot, nem szabad érezni a cukor szemcsésségét, akkor van kész.
A kész hab felét a tortaformára halmozzuk, és elsimítjuk a tetejét. A hab másik felével ugyanígy járunk el.
Az előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.  Hagyjuk 5 percet pihenni. Azután óvatosan kinyitjuk a formánkat, és lecsúsztatjuk, majd hagyjuk kihűlni
Amikor teljesen kihűlt, fordítsuk meg, és húzzuk le róla a papírt.
A másik habcsókos formával ugyanúgy járunk el.
Amikor a két lapunk megsült és kihűlt, az egyiket beletesszük a tortakarikába és megkenjük a következő krémmel.
Egy fél csomag csokoládés pudingporból, a 3 evőkanál cukorból és a 200 ml tejből krémet főzünk és hagyjuk kihűlni. Legjobb az egész sütést ezzel kezdeni. A főzött krémhez hozzáadjuk a 100 g olvasztott csokoládét, majd a 200 ml tejszínből vert kemény habot.
Ezt a formába visszatett habcsókra halmozzuk, és a másik habcsókkal beborítjuk. A tetejét megszórjuk porcukorból és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. De legalább 1-2 órát töltsön a hidegen, mielőtt kivesszük a formából és tálaljuk.





 






2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, és milyen finom lehet... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom, és ha ráérzel a habcsók készítésére, nagyon egyszerű is.

      Törlés