Ennek elkészítése
is egyszerű, és ízletes paradicsométel kerekedik belőle. Körülbelül 30-40 perc
alatt kész, és begyűjthetjük a dicséreteket..
Hozzávalók
5-8 közepes
méretű koktélparadicsom (500-750 g)
1 közepes
hagyma, vékonyra szeletelve
1-2 szál
friss bazsalikom
só és bors
ízlés szerint
4-5 friss
bazsalikom levél, apróra vágva (tálaláshoz)
4 púpozott
evőkanál reszelt kemény sajt (tálaláshoz)
300 g riogatni, vagy más rövid tészta
Elkészítés
Mossuk
meg és szárítsuk meg a paradicsomot, és vágjuk 8-8 cikkre
Melegítsük
meg az olajat közepes lángon egy nagy serpenyőben. Az apróra vágott hagymát pároljuk,
amíg megpuhult, enyhén megbarnul.
Hozzáadjuk a paradicsomot és a bazsalikom levelet, és főzzük 30 percig
Közben, egy fazék vizet forralunk, adjunk hozzá egy kevés só (1 teáskanál), és
adjuk hozzá a rigatonit vagy más rövid tésztát. Főzzük az utasítás szerinti
ideig.
A kifőtt
tésztát a mártáshoz keverjük, és összeforgatva, meghintve reszelt sajttal,
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése