Oldalak
▼
2009. június 21., vasárnap
Málnadzsem
Imádom a finom házi málnadzsemet.
Tegnap kaptam anyukáméktól a málnát, ma reggel pedig elkészítettem.
Most már csak meg kell enni
Hozzávalók:
1 kg málna
30 dkg cukor
30 dkg almapektin
A málnát folyóvízben megmossuk.Dolgozzunk gyorsan, hogy a szemek ne ázzanak szét, lehetőleg ne sérüljenek.
Kézzel összetörjük, és feltesszük főni. Ilyenkor még ne adjuk hozzá a cukrot, csak hagyjuk főni. Amikor látjuk, hogy a folyadék egy része elfőtt, a magok különváltak a hústól, le szoktam szűrni, de vannak akik kimondottan szeretik, ha van benne mag. Én leszűröm, hozzáadom kilónként a harminc deka almapektint, és sűrűre főzöm. Amikor elég sűrű, beleöntöm a cukrot, és kevergetés mellett hagyom, hogy elolvadjon a gyümölcsbe. Akkor tiszta üvegekbe merem, csavaros tetővel lezárom, és fejtetőre fordítom 10 percre. Majd címkézés, és mehet a kamrába. Természetesen ízesíthetjük, kedvünk szerinti fűszerekkel. Kimondottan finom a málnadzsem őrölt borssal. Egyszer próbáljátok ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése