Oldalak
▼
2015. május 19., kedd
Epervelő joghurthabbal
Az eper szezon az egyik legjobb dolog a világon.
Akár naponta új és újabb finomság készülhet a konyhában.
Ma egy epervelős joghurt habot készítettem, amiben a joghurtot tejszínnel dúsítottam, majd zselatint adtam hozzá, és az összeturmixolt eperrel együtt tettem kehelybe.
Hozzávalók:
6 dl joghurt
3 dl tejszín
2-3 evőkanál cukor
A joghurtban elkeverjük a cukrot, a tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük.
Eper velő
40 dkg eper
10 dkg cukor
Az epret összeturmixoljuk és a cukor olvadásáig összemelegítjük. Poharakba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűltek a joghurt habot a tetejére tesszük, és a hűtőbe hagyjuk kihűlni.
Eperszeletekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése