tag:blogger.com,1999:blog-4826234093092069396.post161534885942384303..comments2024-03-29T05:47:16.658+01:00Comments on Egy kanál cukor: Savanyú káposzta házilagZsókahttp://www.blogger.com/profile/04283653247109261800noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4826234093092069396.post-71476702834263781522017-08-15T07:25:56.522+02:002017-08-15T07:25:56.522+02:00Kedves Emese!
A barnulás az oxidáció jele. Nem sze...Kedves Emese!<br />A barnulás az oxidáció jele. Nem szerencsés. Ha oxidálódik, puhul, nem lesz roppanós, és más a reakció. Lehet, hogy nem volt jól megdöngölve. Ilyenkor tejsavas erjedés helyett más reakciók lépnek fel. A káposzta íze sem lesz megfelelő, a kinézet sem. Egy döngölőfa segítségével érdemes ismét készíteni egy adagot, de alaposan döngöld le, és vigyázz arra is, hogy a megfelelő edénybe tedd, ne folyjon ki a lé belőle akkor sem, ha elindul a habzás, mert sajnos ha túl kicsi az edény, az erjedés beindulásakor sok folyadék kimegy az edényből, és más folyamatok indulnak be, ha nem tudjuk elegendő lé alatt tartani a savanyítandó zöldségünket. Jelen esetben a káposztát.<br />Remélem segítségedre voltam. De bátran keres a facebook oldalon, ott is szívesen válaszolok. Üdv. ZsókaZsókahttps://www.blogger.com/profile/04283653247109261800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826234093092069396.post-81695765468027413172017-08-13T15:59:03.623+02:002017-08-13T15:59:03.623+02:00Az normalis hogy csak az elso par napban buborekol...Az normalis hogy csak az elso par napban buborekolt. Most ugy barnul a viz mar meg sargul a kaposzta. Kepet nem tudok csatolni. Emailben kuldhetek esetleg?Emesehttps://www.blogger.com/profile/12742159275944698243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826234093092069396.post-19274323836527098402017-07-28T17:49:15.834+02:002017-07-28T17:49:15.834+02:00Kis fazék tetejével, vagy egy kistányérral szoktam...Kis fazék tetejével, vagy egy kistányérral szoktam letakarni. Amikor kész a káposzta lehet belőle főzni, vagy akár üvegbe téve 90 fokon 30 percig dunsztolni, és mint a befőttet hűvös kamrában tárolni. Bizonyos ideig a hűtőben is tárolható. De nagyon gyorsan el szokott fogyni. Így ezzel kapcsolatosan nem nagyon tudok tanácsot adni. Sok sikert!Zsókahttps://www.blogger.com/profile/04283653247109261800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826234093092069396.post-5759657931742440582017-07-26T10:52:05.619+02:002017-07-26T10:52:05.619+02:00Kell tetot tenni az uveg teteje mar az elejen? Ha ...Kell tetot tenni az uveg teteje mar az elejen? Ha kesz az erjedes hol lehet tarolni?Emesehttps://www.blogger.com/profile/12742159275944698243noreply@blogger.com